Dovolená v Tunisku

  Místo pobytu:: Sousse
Cestovní kancelář:: Exim tours
Pobyt:: květen 2007
Autor: markéta
Email::

Text:: Navštívila jsem Tunisko už potřetí a vždy si nemohu vynachválit.
Tento rok jsem navštívila hotel Riadh Palms. Super hotel, i když jsme
dostali pokoj s výhledem na ulici, vůbec nám to nevadilo. Tento hotel je
blízko centra(chůzy asi 10 minut), neznámější místa:Medina, pevnost Ribat.
Taxíkem (není to vůbec drahé asi 100Kč)můžete zajet do blízkého přístavu
Port EL Kantaoui.
Stravování bylo výborné, obědy se podávali jak restauraci v hotelu, tak i
v restauraci u bazénu. Plno zeleniny, ovoce, zákusků. Během odpoledne -
občerstvení(palačinky,sladké "langoše") K pití - cola, fanta, sprite,
voda, pivo, víno + jejich místní alkoholic.nápoje. Během celého dne si
můžete připravit kávu, čaj.

Pláž byla čistá, upravená. Voda nádherná a hlavně žádné medůzy.
Animátoři se starají o zábavu během celého dne.
No prostě super hotel, vřele doporučuji




Místo pobytu:: monastir

Cestovní kancelář:: blue style
Pobyt:: 12
Autor: percival
Email:: percival@tiscali.cz
Text:: Moje dovolená s Blue Style.

Začala zpožděním letu o 2hodiny, to nám u přepážky oznámili jen vylepením
papíru na sklo.Při odbavení zavazadel přidali zpoždění další 3hodiny.
Dostali jsme papírek do hotelu k ubytování a jídlo a informaci, že hotel
je v terminálu, kam jsme se dostali přes pasovou kontrolu již bez kufrů. V
terminálu odletové haly nás bloudilo ve skupince co jsem napočítal asi 24
lidí s dětmi. Hotel jsme našli, ale tam se rozčilovali, že BS jim tam
denně posílá lidi, ale že jsme na špatném místě. Chodili a hledali jsme po
terminálu 2hodiny, děti si lehaly na zem. Po 2hod jsem se dovolal na BS-
odd. pro styk s veřejností, po vysvětlení naší situace, nám poslali pomoc-
jednoho z lidí, který nás od přepážky vlastně do terminálu poslal. Teď se
strašně divil a vyvedl nás zase ven do haly a poslal do hotelu Terminál-je
prý jen kousek od haly.Šli jsme to dobrých 20minut v horku s dětmi. V
hotelu Terminál se na nás již z dálky přátelsky smáli, my jsme se nesmáli,
asi proto, že tam to nebylo a byli jsme již také jedni z mnoha od BS které
poslali zase zpět k odletové hale, kde jsme našli ten správný hotel, ovšem
ne díky BS. Nevím přesně jeho jméno, snad Marriott. Po dotazu na recepci,
jestli nás budou informovat o odletu, jak tvrdili na BS úsměv jak na
blázna-to musíme sami. Takže procházka asi 8x na informace do haly.
Předpokládaný odlet se trochu protáhl letadlo z Monastiru do Prahy
přiletělo v 23hod. Do špinavého letadla, se záchodky asi 8cenové skupiny
jsme nasedli ve 23.30 a seděli v dusném letadle až do 00.30, do Monastiru
jsme doletěli hladce, pak už nešlo hladce nic.
Ve středisku Skanes Riváges, kde jsme měli trávit dovolenou s manželkou a
dvěma dětmi nám dali  okolo 04.00hod na recepci klíče a vedl nás zřízenec
notný kus cesty k bungalovu, otevřel nám a bezelstně se optal jestli líbí.
Nemohli jsme s manželkou v první chvíli ani mluvit.Hnusná, odporná,
vybydlená, špinavá, smradlavá, tmavá díra bez oken, ale zato tam byly
mravenci  všech velikostí a broučci všech barev. Otočili jsme se a šli
jsme na recepci. Marně jsme vysvětlovali delegátce, že pokoj co nám dali
se ani na hony nepodobá tomu co prezentovali v katalogu, na argumenty, že
v katalogu píší, že pokoje nemusí odpovídat tomu na obrázku jsme se
snažili vysvětlit, že nepotřebujeme stejně nazdobený pokoj, ale
kvalitu -delegátka tvrdila, že je to věc hotelu, že ona bydlí stejně
špatně. To mně nedojalo, snažil jsem se jí vysvětlit, že ona bere za to
peníze, ale já jsem za to bohužel zaplatil, i když jsem mněl spíše pocit,
že mi ty peníze BS vlastně ukradla.Další argument--BS za nic neodpovídá a
my si vlastně ani nemůžeme stěžovat je stejně nehorázný. Snažil jsem se
vysvětlit, že BS vyfotí hotel Pupp a lidi nažene do něčeho proti čemu je
hotel Luník v Praze IA6* -a to už vypadá jako podvod. Nebo si jdete koupit
Mercedes, ten vám ukážou, ale po zaplacení vám nutí Trabanta, je to to
samé o co se snaží a naopak já na reklamaci mám nárok. Debata nikam
nevedla. Delegátka se nás snažila dostat zpět do té hnusné díry a my se
rozhodli, že to raději budeme s dětmi spát na recepci v křeslech..
Delegátce jsem ještě slíbil, že hned ráno volám na český konzulát, aby nás
odtud dostal, slíbil jsem také oslovit česká media.
Ráno asi v 7hod od bungalovů přišly dvě účastnice našeho zájezdu a hned za
delegátkou, kde je ubytuje. Delegátka se divila, Vždyť bydlí. Ty dvě
slečny měly za to, že je ubytovali prozatímně a ráno dostanou pokoj, který
si zaplatily. To už jsme řvali na delegátku 4. Ta tvrdila co vám hotel dal
to neovlivníme(BS). S manželkou mluvíme velmi dobře německy, tak za šéfem
hotelu-- co si BS zaplatil to má. Vzali jsme je dohromady ať to vysvětlí
společně. Výsledek byl takový, že nám nabídly kompenzaci - hotel Chiraz,
který byl vzdálen asi 800m a dopravu taxíkem na jejich náklady ovšem až
druhý den ráno. Ještě ten den jsme se šli do Chirazu podívat, oslovili
jsme ředitele, vysvětlili mu co se přihodilo, on nám ukázal pokoje, ty
byly velmi slušné oproti Skanes Rivages, prohlédli jsme si areál hotelu a
druhý den jsme se stěhovali. V hotelu jsme zjistili, že takový pokoj co
jsme dostali, velký,  rodinný  má hotel jen 4. To bylo asi jediné dobré.
Oproti Skanes Rivages fungovali i animátoři a dokonce v češtině. Jinak jak
jsem četl v recenzích - špína, boj o všechno(příbory,nádobí,jídlo,místa na
lehátku.). Venkovní bazén - jedna velká žumpa. Možná to i žumpa byla, ale
vydávali to prostě za bazén. Vnitřní bazén čistý a v chlóru co tam byl
bylo i něco vody.  Pláž špinavý hnus, trávu z pláže začal osamoceně sám
hrabat až jeden zoufalý host hotelu, asi si myslel, že zaměstnancům hotelu
to dojde a pláž uklidí - marně. Jen denně přibývala tráva a velbloudí
trus - no prostě hnus. V moři pod vodou nebylo vidět na konec ruky. Zato
tam bylo tolik medúz, že jsme se do vody odvážili opravdu jen několikrát.
Děti po několika kontaktech s medúzou do vody nechtěly a já když mě žahla
na rty také ne.
Jídlo  pálilo tak, že ho děti nemohly ani polknout a jedly jen pizzu a
hranolky v baru když měly štěstí a vystáli jsme si dlouhou frontu a něco
zbylo. Já poslední týden jen snídal .Snídaně dobré, oběd hnus, maso
polosyrové. Dost jsem postrádal tu rozmanitou a bohatou Tuniskou kuchyni
jak prezentovala BS. Večeře jako oběd. Zelenina -dostatek ale bez chuti.
Ovšem výborné zákusky. Ovoce jen melouny,  podivné broskve a švestky. Pro
lidi co po takovém obědě nedostanou žaludeční potíže přijdou jistě vhod.
Na své si jistě přijde i entomolog, který navštíví některé WC v hale, ale
potřebuje také dobrý žaludek. Kdo půjde v přízemí okolo masáží směrem ke
krytému bazénu, bych doporučil obezřetnost, nekoukejte na částečně spadlý
strop, protože si nevšimnete, že ze tropů odkapává voda a na loužích
uklouznete. Výtahy fungovaly 3 dny potom šel jen jeden - naprosto
nestačil - a zase fronty. Lidé od nás ze zájezdu co si vybrali Chiraz se
také několikrát stěhovali, absolutně nespokojení. Zažil jsem i lidi co
druhý den raději odletěli zpět domů. V Chirazu všichni nadávali a nakonec
napsali vyjádření na připomínkový list od BS, ale po zkušenostech s touto
cestovkou jsme se rozhodli odeslat listy na asociaci CK. Ve Skanes Rivages
ten den co jsem zažil hodně lidí nadávalo delegátce také, ale jak je u nás
zvykem většina po straně bokem, to naprosto nechápu.Ve Skanes Rivages BS
mělo asi 5 apartementů , které opravdu odpovídaly katalogu a ostatní
hnusné díry, ty jistě od hotelu zaplatili míň, ale zákazníkům prodali za
stejně a ještě měli alibi, před klienty- máme také dobré ubytování, ale
bohužel hotel to rozděluje.
Ve Skanes Rivages byl čistější bazén, možná i lepší jídlo, horší
animátoři. Nejhorší bylo, že all inclusive vystáli jednu frontu na pití a
potom ještě jednu aby podepsali 3x účtenku s číslem pokoje.
V Chirazu se mojí manželce i dětem líbily večerní animační programy. Já to
vždy nějak přetrpěl. Bylo to jak celý den a ještě večer na
spartakiádě.Hudba i přes den řvala tak, že jste neslyšel, kdy vám chtěl
někdo něco říci. Tak brutální scénky v kabaretu jsem také dlouho neviděl
občas praštil jeden animátor druhého tak, že až lehl.
Ovšem místo k večernímu programu jste si museli také obsadit už o mnoho
dříve. Minimálně dvě hodiny u hnusně špinavého plastového stolu jste mohli
sledovat na dosah stolů otevřené krabičky elektrických rozvodů- je zázrak,
že si na to některé děti ještě nesáhly, nebo hnusné kočky jistě očkované-
jak je v Africe zvykem, co lezou do jídelny a když se nedíváte i k vašemu
jídlu na stole. Hezké bylo i hnízdo divokých včel v boudě na převlečení
plavek -                                      mojí manželce vydržel otok
na lýtku 3dny.
Na konec dovolené jsme věděli, že v18.30 v Praze jistě nebudeme, ale
nejdřív ve 23hod,  to znamená do 12hod opustit pokoj a sedět celé
odpoledne někde na recepci. Když je 41°C ve stínu je to nezapomenutelné.
Den před tím jsme s delegátkou domluvili jeden pokoj se sprchou a
záchodem. Ta to ovšem nedomluvila s nikým. Když jsme s animátorkou
poprosili na recepci hotel hned nám vyhověl. Dostali jsme pokoj v suterénu
se záchodem, kam by se nevešel už ani papírek- šel vrchem. Vlastně bylo i
jedno, že nešla voda, vždyť sprcha byla stejně utržená. Takový nepořádek
co se válel všude okolo v hromadách po místnosti  by nesneslo ani
prase.Klíč jsme vrátili- že to budou řešit. Asi to ještě řeší. Hotel má
jít v říjnu do rekonstrukce. To je už dost pozdě o pár let. Nechápu jak
může někdo napsat kladnou recenzi  na Chiraz, nebo dokonce na BS. Buď to
napsalo samo BS, nebo někdo kdo chce když jsem se spálil já, tak proč ne
druhý, dost možná že to napsal někdo, kdo byl celý čas v Tunisku v
hlubokém bezvědomí. Z vlastní zkušenosti můžu tvrdit, že uprchlický lágr v
Rakouském Traiskirchenu oproti  tomu všemu co jsem viděl v Tunisku byl
luxus  s nóbl kuchyní.a až přehnanou sterilní čistotou.
Chudáci lidi , kteří nemluví cizím jazykem a jsou odkázáni  na lidi od BS,
ty nemůžou zhola nic. Kdyby byl i hotel Chiraz úplně OK, stejně ty prvé
dny ve Skanes Rivages by položily stín na celou dovolenou. Připravili mě
o1 den dovolené, odletěli jsme později, o další dny kdy jsme museli řešit
ubytování proč ne, vždyť jsme si to zaplatili . Na druhou stranu to semkne
lidi a poznal jsem pár dobrých lidiček a kudy budu chodit budu dělat
zdarma reklamu BS.
Podle mě BS nemá nárok dál fungovat a dál podvádět lidi.





Recenze hotelu :  Sousse hotel Salem
Cestovní kancelář:: Ulysses
Pobyt:: 8.-15.6.2007
Autor: papina
Email:: sarka.Bencova@seznam.cz

Text:: Chci se s Vámi podělit o zážitky,které jsme prožili na dovolené v Tunisku.Hotel Salem se nachází v komplexu tří hotelů Royal Salem a Marhaba Salem v městečku Sousse.Byli jsme velmi spokojení,protože hotel je v zahradě plných ibišků,palem,kaktusů a různých zákoutí,kde se můžete schovat před sluncem.V zahradě je sportovní vyžití i dětské hřiště.V komplexu hotelů jsou dva bazény se sladkovodní vodou a jeden s mořskou vodou s tobogány a výřivkou.Tyto bazény se používají zdarma i lehátka jsou zdarma,jak na pláži,tak u bazénů.Animační programy pro děti jsou každý den stejný,ale pro dospělé je každý den něco jiného.Jídlo nám chutnalo až na těstoviny,kde blo jejich koření a to děti nechtěly.Jinak ovoce,zeleninové saláty,ryby,maso a zákusky,to vše bylo chutné. Pro rodiny s dětmi je to příjemná dovolená,protože je tam spoustu vyžití jak sportovního,tak různá brouzdaliště a hlavně je to nové./Asi dva roky/S cestovní kanceláří Ulysses t.r.u.s.t. jsme také byli spokojeni.Třeba se
tam někd ještě vrátíme.



Recenze hotelu :  Hammamet - hotel Nesrine
Cestovní kancelář:: Maris Travel s.r.o
Pobyt:: 29.6.-10.7.2007
Autor: Květa
Email:: Kvetap@cesmad.com

Text:: Hotel Nesrine byl avizovaný jako 4* hotel. Ubytování tomu odpovídalo, opravdu pěkné, klimatizace už ve druhém pokoji fungovala, celkem čisto, ručníky až na poslední 3 dny také měnili denně. Bazén u hotelu vypadá na fotografiích internet. stránek větší, lehátek není dost pro všechny, ráno si prostě musíte dát budíka na 7.00 hod. a pak si místo u bazénu zarezervovat Na pláž je to 300m, ale jdete po rovině. Pláž bohužel nejmenší ze všech okolních hotelů, takže lehátka se téměř dotýkají, takže jen závistivě pokukujete po pláži vedlejších hotelů, kde je místa až nadbytek. Ale tohle všechno člověk nakonec nějak rozdýchá. Co jsme ale nerozchodili ani týden po dovolené, bylo otřesné jídlo. Zaplatil jsem All Inclusive, abych s dítětem neměla problém u polopenze s jedním servírovaným jídlem a naopak měla možnost výběru. V tomto hotelu však bylo první 2 dny jak k obědu, tak i k večeři stejné jídlo, pokud se to vůbec jídlem nazvat dá. Kosti ze skopového se šlachami a snad zbytky masa v omáčce. Jiný druh masa se nepodával, pak jen už nějaká teplá zelenina a 2-3 druhy příloh. Stěžovali jsme si u delegáta, takže další dny nedělali skopové, ale hovězí (tuhé se šlachami a tukem, odporné už od pohledu). Opět k obědu i k večeři. Po dalších stížnostech občas uvařili slepičí žaludky, či hovězí játra nebo jazyky. Na 4* hotel fakt mňamka. Prostě kus jakéhokoliv pečeného masa jsme tam celých 11 dní neměli. A když jsem si chtěla to, co nám dávali vyfotit na talíři, doslova mi tento talíř vyrval šéf restaurace před zraky ostatních hostů z ruky. Ani výběr ovoce nic moc. Denně jen melouny, k tomu nahnilá natlučená jablka, 2x broskve, 1x hrušky. Talíře bývaly špatně umyté, mastné. Perlička na závěr, v rámci programu All inclusive jsme si chtěli večer vzít na 2 osoby 2 lahve minerálky. Řekli, že nám můžou dát jen 1l na pokoj !!! Málem jsem z toho měla infarkt. Po stížnosti u vedoucího recepce, kdy jsem mu vysvětlila, že fakt nejsem velbloud, abyc vydržela do rána (cca 9 hod.) s půl litrem vody, když je venku 30 stupňů, mi další litr minerálky přidali. Celkově hotel Nesrine nedoporučuji, nebo spíš tak jako max.3*, strava 1*. A věřte, že mám s čím srovnávat, cestuji často, ani v Tunisu jsem nebyla poprvé. Ale
tohle bylo tedy opravdu něco...




Recenze hotelu :  Hammamet - hotel Nesrine
Cestovní kancelář:: Maris Travel s.r.o
Pobyt:: 29.6.-10.7.2007
Autor: Květa
Email:: Kvetap@cesmad.com

Text:: Hotel Nesrine byl avizovaný jako 4* hotel. Ubytování tomu odpovídalo, opravdu pěkné, klimatizace už ve druhém pokoji fungovala, celkem čisto, ručníky až na poslední 3 dny také měnili denně. Bazén u hotelu vypadá na fotografiích internet. stránek větší, lehátek není dost pro všechny, ráno si prostě musíte dát budíka na 7.00 hod. a pak si místo u bazénu zarezervovat Na pláž je to 300m, ale jdete po rovině. Pláž bohužel njmenší ze všech okolních hotelů, takže lehátka se téměř dotýkají, takže jen závistivě pokukujete po pláži vedlejších hotelů, kde je místa až nadbytek. Ale tohle všechno člověk nakonec nějak rozdýchá. Co jsme ale nerozchodili ani týden po dovolené, bylo otřesné jídlo. Zaplatila jsem All Inclusive, abych s dítětem neměla problém u polopenze s jedním servírovaným jídlem a naopak měla možnost výběru. V tomto hotelu však bylo první 2 dny jak k obědu, tak i k večeři stejné jídlo, pokud se to vůbec jídlem nazvat dá. Kosti ze skopového se šlachami a snad zbytky masa v omáčce. Jiný druh masa se nepodával, pak jen už nějaká teplá zelenina a 2-3 druhy příloh. Stěžovali jsme si u delegáta, takže další dny nedělali skopové, ale hovězí (tuhé se šlachami a tukem, odporné už od pohledu). Opět k obědu i k večeři. Po dalších stížnostech občas uvařili slepičí žaludky, či hovězí játra nebo jazyky. Na 4* hotel fakt mňamka. Prostě kus jakéhokoliv pečeného masa jsme tam celých 11 dní neměli. A když jsem si chtěla to, co nám dávali vyfotit na talíři, doslova mi tento talíř vyrval šéf restaurace před zraky ostatních hostů z ruky. Ani výběr ovoce nic moc. Denně jen melouny, k tomu nahnilá natlučená jablka, 2x broskve, 1x hrušky. Talíře bývaly špatně umyté, mastné. Perlička na závěr, v rámci programu All inclusive jsme si chtěli večer vzít na 2 osoby 2 lahve minerálky. Řekli, že nám můžou dát jen 1l na pokoj !!! Málem jsem z toho měla infarkt. Po stížnosti u vedoucího recepce, kdy jsem mu vysvětlila, že fakt nejsem velbloud, abyc vydržela do rána (cca 9 hod.) s půl litrem vody, když je venku 30 stupňů, mi další litr minerálky přidali. Celkově hotel Nesrine nedoporučuji, nebo spíš tak jako max.3*, strava 1*. A věřte, že mám s čím srovnávat, cestuji často, ani v Tunisu jsem nebyla poprvé. Ale
tohle bylo tedy opravdu něco...


Recenze hotelu :  Hammamet - Nesrine hotel
Cestovní kancelář:: Maris Travel s.r.o
Pobyt:: 29.6.-10.7.2007
Autor: Květa
Email:: Kvetap@cesmad.com
Text:: Hotel Nesrine byl avizovaný jako 4* hotel. Ubytování tomu odpovídalo, opravdu pěkné, klimatizace už ve druhém pokoji fungovala, celkem čisto, ručníky až na poslední 3 dny také měnili denně. Bazén u hotelu vypadá na fotografiích internet. stránek větší, lehátek není dost pro všechny, ráno si prostě musíte dát budíka na 7.00 hod. a pak si místo u bazénu zarezervovat Na pláž je to 300m, ale jdete po rovině. Pláž bohužel nejmenší ze všech okolních hotelů, takže lehátka se téměř dotýkají, takže jen závistivě pokukujete po pláži vedlejších hotelů, kde je místa až nadbytek. Ale tohle všechno člověk nakonec nějak rozdýchá. Co jsme ale nerozchodili ani týden po dovolené, bylo otřesné jídlo. Zaplatila jsem All Inclusive, abych s dítětem neměla problém u polopenze s jedním servírovaným jídlem a naopak měla možnost výběru. V tomto hotelu však bylo první 2 dny jak k obědu, tak i k večeři stejné jídlo, pokud se to vůbec jídlem nazvat dá. Kosti ze skopového se šlachami a snad zbytky masa v omáčce. Jiný druh masa se nepodával, pak jen už nějaká teplá zelenina a 2-3 druhy příloh. Stěžovali jsme si u delegáta, takže další dny nedělali skopové, ale hovězí (tuhé se šlachami a tukem, odporné už od pohledu). Opět k obědu i k večeři. Po dalších stížnostech občas uvařili slepičí žaludky, či hovězí játra nebo jazyky. Na 4* hotel fakt mňamka. Prostě kus jakéhokoliv pečeného masa jsme tam celých 11 dní neměli. A když jsem si chtěla to, co nám dávali vyfotit na talíři, doslova mi tento talíř vyrval šéf restaurace před zraky ostatních hostů z ruky. Ani výběr ovoce nic moc. Denně jen melouny, k tomu nahnilá natlučená jablka, 2x broskve, 1x hrušky. Talíře bývaly špatně umyté, mastné. Perlička na závěr, v rámci programu All inclusive jsme si chtěli večer vzít na 2 osoby 2 lahve minerálky. Řekli, že nám můžou dát jen 1l na pokoj !!! Málem jsem z toho měla infarkt. Po stížnosti u vedoucího recepce, kdy jsem mu vysvětlila, že fakt nejsem velbloud, abyc vydržela do rána (cca 9 hod.) s půl litrem vody, když je venku 30 stupňů, mi další litr minerálky přidali. Celkově hotel Nesrine nedoporučuji, nebo spíš tak jako max.3*, strava 1*. A věřte, že mám s čím srovnávat, cestuji často, ani v Tunisu jsem nebyla poprvé. Ale
tohle bylo tedy opravdu něco...



Recenze hotelu :  Monastir, hotel Ruspina
Cestovní kancelář:: Čedok
Pobyt:: 3.-13.7.2007
Autor: TeeRyan
Email:: Paradajkaa@seznam.cz

Text:: Naprostá spokojenost... Zájezd na poslední chvíli.. Hotel po rekonstrukci čtyři hvězdičky, příjemný personál. Měli jsme teda jen polopenzi a shodli jsme se na tom, že all inclusive je v těchhle oblastech určitě nejlepší volba. Hotel přímo u pláže, krásné čisté moře, bazén jsme moc neuvyužívali, to bychom ani nemuseli jezdit do zahraničí, abychom plavali v bazénu. Zvlášť když za bukem je nádherné moře. Hotel se nachází blízko obchodních možností, kde se dá koupit jak jídlo, tak suvenýry.. Vše v rozumné cenové relaci. Myslím, že dovolená v Tuniském Monastiru byla nejhezčí dovolenou vůbec.. Asi to taky bylo tím, že to byla první dovolená s mým přítelem. Jen škoda, že už skončila. Tak zase příště. Do Ruspiny
bych klidně jela znovu



Recenze hotelu :  Monastir, hotel Ruspina
Cestovní kancelář:: Čedok
Pobyt:: 3.-13.7.2007
Autor: TeeRyan
Email:: Paradajkaa@seznam.cz

Text:: Naprostá spokojenost... Zájezd na poslední chvíli.. Hotel po rekonstrukci čtyři hvězdičky, příjemný personál. Měli jsme teda jen polopenzi a shodli jsme se na tom, že all inclusive je v těchhle oblastech určitě nejlepší volba. Hotel přímo u pláže, krásné čisté moře, bazén jsme moc neuvyužívali, to bychom ani nemuseli jezdit do zahraničí, abychom plavali v bazénu. Zvlášť když za bukem je nádherné moře. Hotel se nachází blízko obchodních možností, kde se dá koupit jak jídlo, tak suvenýry.. Vše v rozumné cenové relaci. Myslím, že dovolená v Tuniském Monastiru byla nejhezčí dovolenou vůbec.. Asi to taky bylo tím, že to byla první dovolená s mým přítelem. Jen škoda, že už skončila. Tak zase příště. Do Ruspiny
bych klidně jela znovu



Recenze hotelu :  telemaque
Cestovní kancelář:: blue style
Pobyt:: 11.06-23.06
Autor: deboratok
Email:: Deboratok@seznam.cz

Text:: hotel leží přímo na pláži takže poloha super.vedle se staví hotel ale už je před dokončením takže stavba moc neruší.personal velmi ochotný a vstřícný pokud jim dáte dinar což je asi 17 kč rozhodně je to potěší.zdroje jejich příjmů jsou velmi omezené a tak jsou rádi za každý přivýdělek.čísníci zvláště na restauraci super milují děti neustále si s nimi hrají.na pláži chodí obchodníci se vším možným pokud ale neprojevíte zájem odchází moc neobtěžují.je důležité nejevit zájem pak dají pokoj.



Recenze hotelu :  Djerba, hotel Homere3*
Cestovní kancelář:: Fischer
Pobyt:: 23.5.2007-30.5.2007
Autor: Petra
Email:: prbr@seznam.cz

Text:: Před 2dny jsem se vrátila z dovolené  z Djerby. Poprvé jsme volily dovolenou na Last minute a byly jsme mile překvapeny.  V cestovní kanceláři jsme byly upozorněny, že se jedná  o hotel střední kategorie, tak jsme měly obavy,zda bude ubytování vyhovující, ale překvapení bylo pak o to větší. Poprvé jsme také letěly bez chlapů, já s maminkou a moje dvě dcery.Dostaly jsme rodinný pokoj, který se skládal z 2ložnic,obývacího pokoje, 2záchodů (1 s koupelnou i s vanou), kucyňského koutu i s lednicí! Pokoje byly vybaveny klimatizací. Měly jsme i prostorný balkón, s výhledem do zahrady, na hotelový bazén i moře. Hotelový komplex byl vybaven i krytým bazénem. Co se týkalo jídla, jelikož jsme byly s 2malými dětmi, volily jsme all inclusive. Jídla bylo plno, výběr velký, velice příjemný personál, všichni se stále usmívají a tak i my jsme měly celých 8 dní bezvadnou náladu.Animátoři se starali o program jak pro dospělé, tak pro děti. Kdo má rád akčnější dovolenou určitě by si to užil, tak jako my. Denně-plážový volejbal, turnaje v ping-pongu, petanque,aerobic, aqua-aerobic,power-jóga,večer minidisco pro děti,pak i pro dospělé,každý večer různé koktejly,prostě bomba.Musím ocenit i služby delegátky cestovní kanceláře Fischer, která byla ochotná a vždy nám ve všem poradila, bylo vidět,že není na ostrově 1.rok.Hotel měl i svoji hotelovou pláž, která byla po celý náš pobyt vždy čistě upravená. Vstup do moře byl pozvolný, což jsem ocenila kvůli dětem. Žádné kameny, klid, nádhera. Animace probíhala i na pláži, takže bylo možné zahrát si volejbal, petanque anebo si zacvičit v moři. Po pláži jezdili i velbloudi a koně. I za projížďku na velbloudovi se tu vyplatí smlouvat, za 15minut jízdy po nás chtěli nejprve 15TDN a po chvíli smlouvání jsme se dostali už na 5TDN! Se smlouváním je to tak prakticky všude až například na lékárny, tam se nesmlouvá. I když jsme byly  na dovolené s malými dětmi, absolvovaly jsme půl denní výlet-okruh po Djerbě. Stálo to za to! Navštívili jsme muzeum tradic, které se nachází na nejvyšším bodě Djerby a to ve výšce 52m nad mořem. Dalším bodem výletu byla návštěva keramické dílny - bylo možno nakupovat opravdu kvalitní keramiku a při troše smlouvání za solidní ceny. Další zajímavostí výletu byla židovská synagoga- nejstarší v Africe- La Ghriba a nechyběla ani návštěva kobercárny v hlavním městě Houmt Souk.Kdo by se obával, že v květnu bude na Djerbě ještě chladno, tak opak je pravdou, počasí naprosto ideální a poměrně klidno - oproti sezóně!Takže Djerbu a hotel Homere všem doporučuji. V hotelu bylo poměrně dost Čechů, jinak Francouzi , Němci a Slováci.Kdyby si tuto recenzi četl někdo , kdo v hotelu v tomto týdnu byl budu ráda, když se mi ozve. Můj e-mail- prbr@seznam.cz




Recenze hotelu :  Caribbean World Monastir
Cestovní kancelář:: -----
Pobyt:: 1.6.07-8.6.07
Autor: Misha
Email:: volejnikovamisa@centrum.cz

Text:: Skvělá dovolená s dětmi, ochotný personál, supr jidlo i pro naší roční dceru,postílka na požádání na pokoji. Velikánský bazén se slanou vodou a nádherná velká zahrada!Doporučuji, jen nedoporučuji jet s CK Sunny days.Zmenili nám místo příletu a odletu a misto 10 min. z letiště jsme jeli 2,5 hod.a taky jejích letecká společnost Karthago Air. nejsou spolehliví, melí jsme tam i zpet zpozdění. Vymluva špatné počasí což nebyla pravda!!!! A delegát je taky na nic!!!!Ale hotel bez chyby, na čemž CK nemá zádnou zásluhu!!!!



Recenze hotelu :  Monastir Skanes Rivages
Cestovní kancelář:: Blue Style
Pobyt:: 29.5 - 8.6 2007
Autor: Amálka
Email:: mila.kostakova@seznam.cz

Text:: Příjemný hotel kousek od moře super bazény pro děti,ale bohužel vše co tam pro děti bylo. Vybrala jsem si hotel blízko u moře a hlavně v katalogu nabízely animační programy, proto jsem se rozhodla s mojí 3 letou dcerkou vyrazit tam. Animátorů plno,ale nereagující na děti. Hotel obývalo 80% francouzů důchodového věku a pro ně se mohli animátoři roztrhat. Odpoledne s nimi hráli hry a bavili je vtipnými historkami a večer jim zahráli divadlo. Když jsme je požádali o program pro děti tak na nás nereagovali. To bylo stejné jako u baru. Zaplatili jsme si ALL INCLUSIVE,ale bohužel u baru jsem na kávu čekala i déle než půl hodiny. Pitný režim jsme ani nemohli dodržovat,jelikož bych trávila celou dovolenou stáním u baru. Nutno podotknout,že jsem u toho baru stála sama a ne ve frontě!! Barman viděl čecha a stál v pozadí a jen se uculoval a čekal co vydržíme.



Recenze hotelu :  Sousse - Port El Kantaoui, Hannibal Palace
Cestovní kancelář:: Exim tours
Pobyt:: 12 dnů  v září 2006
Autor: Katy
Email:: katalina@seznam.cz
 
 
Text:: První náš pobyt v Tunisu jsme strávili v Sousse, hotel Marhaba Club 3*. Byli jsme celkově velmi spokojeni, i když vybavení pokoje nás nijak nenadchlo, ba budilo nedůvěru. Pláž jen přes hotelovou zahradu,krásné bazény i zeleň. Jídlo bylo výborné, pestrý výběr, výborné dezerty, u bazénu skvělé palačinky. Všeho dostatek. Centrum města v dosahu i pěší 20 minutovou procházkou.Další dovolenou jsme opět chtěli do tohoto hotelu, bohužel last momenty byly obsazené. Proto jsme se rozhodli pro Hotel El Hana Hannibal Palace 5* s polopenzí. Přestože do centra Sousse je to podstatně dále než z Marhaby,byli jsme nadšeni. Hotel leží přímo u přístaviště jachet a motorových člunů (většinou Evropanů) Port El Kantaoui (obavy z hluku a zápachu jsou zcela zbytečné). Obětovali jsme 40 USD a akceptovali nabídku recepčního na pokoj s výhledem na moře. Druhému páru, který tam přijel s námi to nabídl také, také si připlatili a ani jedni z nás nelitovali. Překrásný výhled na širé moře i do přístavu. Pokoje jsou vybaveny starším nábytkem, proto je také cena pobytu levnější než v moderním 5* hotelu (na to jsme byli upozorněni již při koupi zájezdu). V hotelové zahradě je bazén, uprostřed bar, kde sedíte přímo ve vodě. Na rozdíl od Marhaby nás nerušily večerní animační programy, které zde jsou také, ale ne "na plné pecky".V jídle menší výběr než v Marhabě, ale našly se chutné kousky. Pití u večeře se platí. Obsluha milá, na místní poměry rychlá. Menší udržovaná a čištěná pláž, dostatek lehátek za poplatek. Večer je v Portu nádherná neopakovatelná atmosféra, kdy lidé odpočívají na svých rozsvícených lodích, turisté se procházejí po molech, sedí v zahrádkách restaurací nebo korzují kolem krámků na náměstí v Portu. Z restaurací se line místní hudba a vůně domácí i zahraniční kuchyně. Vynikající jsou čerstvé lisované šťávy z tropického ovoce, podávané ve vydlabaných žlutých melounech. Absolvovali jsme mimo Saharu všechny fakultativní výlety, vřele doporučujeme Tunis s návštěvou Sidi Boud Said, kde se natáčely některé scény filmu "Angelika a Sultán". Návštěva národního muzea Bardo (součást výletu do Tunisu a Sidi) je sice trochu monotónní, jak se zmiňuje v jiném příspěvku na této stránce někdo z návštěvníků, ale rovněž stojí za shlédnutí. V Portu se bez problémů domluvíte NJ, AJ a FRJ.Pokud chcete strávit nevšední dovolenou v poklidné atmosféře romantického přístavu (sice bez výrazných gurmánských zážitků), vřele doporučujeme Hanibal Palace počátkem září.






-------------------------------------------------------
Recenze hotelu Tunisko Monastir Skanes hotel Chiraz
Cestovní kancelář:: CK Blue Style
Pobyt:: červenec 2006
Autor: Renata
-------------------------------------------------------
S touto dovolenou jsme byly velice spokojeny.Hotel pěkný,úklid na pokoji denně,denně čisté ručníky,personál velice milý a příjemný.Pokojské jsme občas dávaly dinár,sprchový gel,bonbóny.Jídlo také dobré,spousta zeleniny,maso,hranolky,zmrzlina,sladkosti.V moři byly trávy,ale jinak čisté.Většinou jsme byly u bazénu.Celkově krásná dovolená.Letos jedeme do Almazu, Hammamet,ale po přečtení recenzí (většinou negativních) mám trochu obavy.





-------------------------------------------------------
Recenze hotelu Tunisko, Monastir Houda Beach
Cestovní kancelář:: Firo Tour
Pobyt:: přelom 7/2000-8/2006
Autor: Terry
Email:: alabenda@seznam.cz

-------------------------------------------------------

Text:: V létě 2006 jsme s rodinou (2 dospělí + 2 děti ve věku 8 let a 1 1/2 roku) odletěli na dovolenou do výše uvedeného hotelu se službami all inclusive.Hotel:pokoje velké, čisté, klimatizace fungovala bez problémů. Nedívejte e na kvalitu obkladů v koupelně, na okna... Prostě v tomto světě jsou to asi¨nepodstatné věci.Restaurace a strava:Po pár dnech přijdete na to, že se stále opakuje. Jídlo (zvláště pak snídaně) zcela bez nápadu. Veškeré nápoje i alkoholické v 2 dcl plastových kelímcích. Do bílého vína Vám pro zchlazení hodí kostku ledu...Koupání: Bazén s tobogány otevřou po 10. hodině, zavřou přes poledne, kolem 14-hodiny spustí, aby po 17. hodině všechny turisty "vyhnali" pryč. Schody na tobogany jsou špinavé a" smrdí", neboť nikdo si nedá praci s tím, aby je pravidelně čistil.Pláž špinavá, moře též a velmi horké. Důvod jsme zjistili od místních lidí. Nedaleko se totiž nachází elektrárna a ta vypouští vodu, kterou se ochlazuje přímo do moře.Závěr: Na fotografiích CK vše vypadá skvěle, ale suktečnost je jiná.O delegátce CK Firo tour ani nemluvě.









--------------------------------------------------------
Recenze hotelu Tunis, Port El Kantaoui, Hotel Soviva Club ***+
Cestovní kancelář:: Best Reisen CZ
Pobyt:: 15.7.2005 do 26.7.2005
Autor: Otec
Email:: denovakos@seznam.cz
--------------------------------------------------------
     

Každá rodina kterou tvoří i malé děti vybírá dovolenou podle stejných kritérií. Postupovali jsme tak  i my. Podle fotografií z katalogu jsme si vybrali Hotel Soviva Club***+ a službu All Inclusiv, aby dovolená stála za to, když jsme 4 roky nebyli na dovolené. Nemluvím ani o tom, že jsm si na dovolenou ještě půjčili. Zážitky a postřehy z této dovolené ve mě však zůstaly takové, že ještě po roce cítím potřebu se o ně podělit s ostatními. Hotel, bazén a vodní atrakce vypadají na fotografiích skvěle. Očekáváte tak skvělé služby a vyžití pro děti zvláště, když v uvedené destinaci není  žádný Aqua park. Skutečnost je však jiná a na co Vás nikdo neupozorní před koupí zájezdu je to, že malý tobogán u hotelového bazénu je přístupný pro děti od 5 let a dlouhá skluzavka od 12 let. U každé atrakce stojí zaměstnanec hotelu a hlídá. Nepřichází v úvahu ani možnost, že půjdete s dítětem a pojedete s ním.

Z celé dovolené Vám tak zůstane pro dítě možnost využití malého dětského brouzdaliště s tzv. vodním hříbkem. Získání lehátka u bazénu a místo pod slunečníkem je obrovský problém. Počet lehátek a slunečníků je silně poddimenzován na kapacitu 2 hotelů. Ano čtete dobře dvou hotelů, protože bazén je i pro hosty hotelu Golden Soviva. Tuto skutečnost Vám rovněž nikdo nesdělí. Jediná možnost,jak získat lehátka a místo u bazénu je vstát "o dovolené" v 06.00 hod. V uvedenou dobu přiveze zaměstnanec hotelu lehátka,která se večer uklízí. Lehátka umístit pod slunečník a na ně položit ručník, který značí že jsou obsazená. Přál bych Vám však zažít ten okamžik v 06.00 hod.,kdy u bazénu stojí polovina hotelových hostů a následně zřízenec přiveze lehátka. Tak akční boj jste nikdy neviděli!Já se cítil ponížen.

Používání bazénu je omezeno do 19.00 hod. Pak probíhá jeho čištění. Že se stmívat začíná až od 22.00 hod. a mohlo by se to dělat i přes noc obzvláště,když je bazén krásně osvětlen asi nikoho ještě nenapadlo. Omezuje to a mnoho z nás to překvapilo. Tuto informaci rovněž nikde nezjistíte. Co se týká hotelové pláže nachází se cca 400 m. od hotelu. Okolí hotelu není pěkné v celé destinaci probíhá intenzivní výstavba nových domů a hotelů.  Cesta na pláž byla utrpení. Oplocený areál hotelu je udržován v čistotě. Okolí je ale, zavaleno odpadky. Pláž není nic moc a i zde je stejný problém získat rákosový slunečník a lehátka. Moře bylo teplé a na první pohled i krásné. Je však zarostlé na dně řasou a při použití potápěčské výstroje uvidíte na dně množství odpadků. V pobřežní části uvidíte jen minimum ryb a podmořského života.

V ceně All Inclusiv máte na pláži denně zdarma možnost půjčení šlapadla. Nikdo Vám to však neřekne! Navíc v plné sezoně, když se u pobřeží moře dostatečně prohřeje, stahují se k němu žahavé medúzy. Toto byl i náš případ asi 4 dní. Jen ten, kdo byl medúzou popálen, ví jak to bolí. V katalogu se tuto skutečnost zcela jistě nedočtete. S pokojem jsme byli po informacích od ostatních hotelových hostů vcelku spokojeni(ti měli pokoje nad technickými prostorami hotelu - hluk, smrad, špína, plísně na pokoji ). Byl pěkný a koupelna rovněž. Bydleli jsme ve zvýšeném přízemí a nešli nám "jen"  uzamknout balkónové dveře. Několikrát jsem tuto skutečnost řešil s vedoucími pracovníky hotelu, ale marně. Po celou dobu pobytu k nápravě nedošlo. Klimatizace   je na pokojích centrální. Na pokoji se nachází i trezor. Když jsem si jej chtěl pronajmout (peníze, pasy, dig. kamera + fotoaparát atd. viz. balkon. dveře) neuspěl jsem. Proč do dnešního dne nechápu. Lze si pronajmout jen trezor nacházející se v prostorách u hlavní recepce a směnárny. Trezor je však jen schránkový o výšce cca. 7 cm. Skoro nic tak do něj nedáte. Můj problém to proto opět nevyřešilo.

Stravování byla kapitola sama pro sebe. Jídlo je podáváno samoobslužnou formou bufetů a švédských stolů. V "restauraci" bylo strašné vedro a naprosto plno. Na veškeré jídlo se čekalo v dlouhých frontách, jak v nějaké závodní jídelně. Doplňování sortimentu jídla bylo špatné. Několikrát se nám stalo, že než jsme frontu vystáli, jídlo které jsme měli vyhlédnuté již nebylo, a nebylo ani doplněno. Obměna jídelníčku byla během pobytu nepatrná. Kvalita jídla byla dobrá. Nápoje si během stravy objednáváte u číšníka. Ten Vás však pokud na něj nepromluvíte anglicky nebo německy ignoruje. Nápoje dostanete do skla jen při jídle, nebo když je platíte v hotovosti. Jinak vždy do plastového kelímku a ne více než 2 dcl na osobu. Což je vzhledem k fyzickým potřebám v dané oblasti k zbláznění.

Při All Inclusiv jsme měli neomezené množství, ale vzhledem k omezujícímu množství 2 dcl jsem tak stále byl na cestě pro pití nebo ve frontě u baru. Převzetí všech nápojů navíc musíte podepsat s uvedením čísla pokoje. Přiznám se, že ke konci pobytu mě to již tak vadilo, že jsem se podepisoval pokaždé  jiným jménem (Usáma bin Ládin,...)i číslem pokoje. Pro dceru jsem potřeboval nesycené nápoje. Juice však byl jen při snídani a poté již ne. Poté již byla jen nějaká sycená limonáda místní výroby. All Inclusiv mi tak byl .....! Přístup všech zaměstnanců hotelu je stejný, usmívají se na Vás, jsou zdvořilí, vyslechnou Vaši žádost nebo problém, ale nic neřeší. Ničeho se nedomůžete. Problém jsme proto řešili ryze česky. U snídaně jsme si naplnili juicem plnou plastovou láhev od vody a následně jsme juice dceři během dne ředili vodou.

Zaměstnancům restaurace se to nelíbilo a vyústilo to i v konflikt, ale vzhledem k jejich přístupu k řešení problémů jsem použil jejich vlastní taktiku jednání a chování, popsanou výše. Jediné co mohu na celé dovolené vyzdvihnout a s čím jsme byli mimořádně spokojeni bylo počasí a pořádané večerní animace pro děti a dospělé. Na ty dcera vzpomíná dodnes. Závěrem bych naši dovolenou zhodnotil tak, že jsem poznal další zem. Výše uvedené problémy a jednání i chování tunisanů mě však po týdnu natolik iritovalo, že jsem myslel, že se zblázním. Nakonec mi nezbylo,než se s daným stavem smířit a užít si dovolenou za daných okolností jak jen to šlo. Za takové peníze a se službou All Inclusiv jsem si však představoval "zcela" něco jiného. Někdo se mnou nemusí souhlasit a má na to právo. Je to však jeho názor a já jsem svůj doufám dostatečně vyjádřil touto recenzí.









-----------------------------------------------------------------------------
Recenze hotelu Hamammet - El Khalife
Cestovní kancelář:: BlueStyle
Pobyt:: 29.9.-10.10.2006
Autor: ekom
Email:: ekom@centrum.cz

-----------------------------------------------------------------------------
Vybrali jsme si 3hvězdičkový hotel a počítali s tím,že služby budou odpovídat našemu 2hvězdičkovému.Hotel však značně pokulhával i za 1hvězdičkovým.Měli jsme stravování formou bufetu,ale jídlo bylo otřesné.Snídaně byla celý pobyt stejná -vejce na tvrdo,džem,asi 4 druhy zelenin.salátu a pečivo.Jednou byl na malé kousky nakrájený tvrdý sýr a salám typu Junior, párkrát smažili něco jako koblihy.Večeře byly obdobné-jeden druh masa(hrozné)a pár druhů příloh.Jídlo bylo většinou úplně studené a v zel. salátech bylo všelicos i mrtvé mouchy.Personál drzý,jen by chtěli bakšišné,ale aby například uklidili stůl po předchozím strávníkovi, to je ani nenapadlo.Moře bylo čisté,ale hotelová pláž špinavá.Vedle pláže bylo místní skladiště odpadků.Hotel celkově působil špinavým, zanedbaným dojmem a myslím, že by se vůbec neměl vyskytovat v nabídce jakékoliv české cest. kanceláře.




-----------------------------------------------------------------------------
Recenze hotelu Tunis Hammamet Hotel Caribbean World Beach
Cestovní kancelář:: Azur Reizen
Pobyt:: 28.9.-10.10.
Autor: Krystal
Email:: schindleruv.@seznam.cz

-----------------------------------------------------------------------------
   

Vcelku prijemny hotel. Podle letaku hotel opravdu disponoval klimatizaci, ale uz se nikdo nezminil o tom, ze v Tunisu ji krome cervenence a srpna nesmi poustet. Pokoje dostacujici, mirne poskozene az tlejici zabradli, uklid vynikajici. K jidlu. Snidane vyborne, kava, caj, syr(jeden druh) vejce, marmelady, neco mezi salamem a pastikou. Snidane byly vcelku dobre, nesmim zapomenout na nezbytne palacinky:). Obed a ecere byly horsi. Tuny spaget, hranolku, testovin, varenych zelenin. jeden druh ryby a cca jednou tydne neco jako kure. Ale pokud se nahodou objevilo na tacu, rychle bylo pryc. Opravdu masa bylo malo, anvic jsou celkem laxni co se doplnovani  tyce. Ael najist se tam da. Zeleniny a ovoce a dezertu si uzijete. Vecere to same. Je tu moznost si objednat do restaurace vedle (zdarma) cina, mexiko, italska, ale vyhra to neni. V mexiku dostanete krom pre´dkrmu jednu omeletu plnenou asi 25gramy masa. Cina je lepsi, tam dostanete rizoto. Jo a v cinske resturaci jsme videli mys.

Pro zajemce ji mam zdokumentovanou:) K tem prijemnejsim vecem. Piti - pivo dobre, cola jde. To cemu rikaji sprite se moc pit nedalo, ale soda a voda je tam taky. Vino 3 druhy, pit se dalo. Nabidku tvrdeho jsem nevyuzil. Kava se pit dala. Plaz perfektni, pisecna, pozvolne do more. zahrada a bazeny tez skvele, tobogany,parada. Je tam malovac tetovani.  Z 35 Euro jsme to stahli na 4  a nakonec to stejne odmitli:) Vylet jsme absolvovali jen Kartago. Prohlidka  (ne moc zajimaveho) muzea mozaik a prohlidka lazni v Kartagu. Cekali jsme trochu vic. ALe ucel to splni. Na animatory a jejich vesele programy jsem alergicky, takze nebudu hodnotit:). ALe jsou tam kazdy den aerobic, salsa, vodni gymnastika a urcite pro zajemkyne v noci s animatory i postelova gymnastika... Takze kdyz to shrnu, jidlo nic moc az spatne, pokoje prumerne, ale vcelku podareny hotel, kde je porad co delat.









-----------------------------------------------------------------------------
Recenze hotelu Nabeul El Ons **
Cestovní kancelář:: Azur reizen
Pobyt:: 21.8.-31.8.2006
Autor: Gabriela
Email:: fi.ga@seznam.cz

-----------------------------------------------------------------------------



Ve výše uvedeném hotelu jsme s rodinou strávili téměř 11 dní. S výběrem hotelu jsem byla velice zklamaná. Hned první den nám byl přidělen pokoj v polosuterénu, tak že pod úrovní terénu. Už s tímto jsem nebyla spokojená, ale podotýkám, že to mě tak netrápilo. Po noci hrůzi, kdy jsme hubili šváby (2 ks), jsme to nějak přežili do rána (museli jsme si otevřít domácí slivovici)a po snidani jsem se byla zeptat na recepci, zda nemají pokoj ve vyšším patře. Ten nebyl, ale měli jsme štěstí na lidi, kteří přijeli s námi, ti bydleli ve 3. patře a měli strach o své dítě, že jim vypadne z balkonu. Když jsme přišli z pláže, majitel byl tak ochotný, že výměna byla okamžitá.

No dobrý, zbavili jsme se švábů... Na druhý den jsme zjistili po příchodu z pláže, že není uklizeno, tak jsme to vlastně neřešili, říkali jsme že asi uklizečka bude chodit obden. OMYL - NECHODILA VŮBEC! Po třech dnech jsem zjistila, že vlastně ložní prádlo a ručníky (tvrdé jako struhadlo)jsou na chodbě ve vozíku, tak jsem se obsluhovala sama. Vcelku i to by se dalo přežít. Šok bylo jídlo: první den po příletu jsme přijeli v době večeře a než nás ubytovali, tak bylo asi 21,00 a k jídlu studené těstoviny, které nám byly nabírány kuchařem a k tomu 1 čudla, dobře usušená na slunci. Tak že jestli se hovoří o švédských stolech v nabídkách cestovních kanceláří, tak je to lež. No večeři jsme přežili a mysleli jsme si, že když jsme přijeli bylo nás tam více, tak se asi někde stala malá chybička. Omyl večere byly stejné. Pokud jste nestáli půl hodiny před výdejem byla to hotová katastrofa. Jen se střídala rýže s těstovinami a kuskusem. Maso nečekejte. Pouze ryby smradlavé, kuřecí křídla dobře odkrojená od prsou. Zelenina ano, ale neustále stejná, prostě žádná fantazie.Snídaně byla další bomba, každý den úplně stejná, akorát nám obden ubrali na nejobyčejnějším sýru. Tak že vlastně džem, sladké pečivo, bageta a pití.

Nejpozitivnější ze všeho bylo moře, opravdu mohu potvrdit čisté, teplé. Na pláži, která patřila hotelu, bylo 20 slunečníků a asi 15 polorozlámaných lehátek, když jsme si je zamluvili, tak jsme nemuseli sedět na písku. Podotýkám že hotel je více jak 80 lůžkový. No budíž. Cesta na pláž není 200 m, jak se prezentuje, ale 400 m a nejde se na ní betonovou cestou, ale staveništěm nového hotelu, tedy po štěrku a později zaprášenou, špinavou cestou s odpadky všeho druhu. Do města to také není 500 m, ale jen 1 km, tak je lepší jet taxikem, který je za babku. To jsme opravdu využili. Hotel má pěknou zahradu a docela hezký bazén, ale to je asi vše. Pozor v baru hotelu, když si koupíte pití nezapomeňte si otřít skleničku je to docela na pobli....

Ještě bych se vrátila k vybavení pokoje : zásuvka 1 na balkoně, ale pozor každý pokoj to má jinde. Klimatizace denně vyrobila 10 l vody a musela se vyhodit z té zásuvky na balkoně a opět zapnout. Jinak se automaticky nesepínala. Opět každý pokoj je individuelní. Koupelna neustále smradlavá od kanalizace a sprcha stříkala všude možně než kde měla. Dovolenou v Tunisku  určitě zopakuji, ale do El Ons **  už NE !!! Jinak CK UVÁDÍ ** na samotném hotelu je * a na certifikátu hotelu, který visý na recepci je také *. Tak vážení. Doufám, že jsem Vám podala informace, aby nebyl klamán zákazník a aby Vaše dovolená nedopadla jako ta naše. Cestovnímu ruchu zdar a pozor na ŠVÁBY.










-----------------------------------------------------------------------------
Recenze hotelu Sousse, hotel Marhaba
Cestovní kancelář:: Čedok
Pobyt:: 15.8-25.8.2006
Autor: Zuzik
Email:: zuzanecka@centrum.cz

-----------------------------------------------------------------------------
Ahoj pokusim se tu napsat všechno dobrý i všechno ne zas tak dobrý...tak se nezlobte...V Tunisku jsem byla poprvý, dřív jsem byla jenom v itálii, na mallorce a tak jsem byla možná moc zhejčkaná, ale nevim stejně... všude mimo hotel strašně odpadků...uplně všude nehorázná špína, byly i kolem hotelu ale většinou celkem úspěšně ukrytý za palmou apod...takže ani nevadily. Na první pohled recepce hotelu děsnej luxus, samej mramor fakt nádherná, to samý schodiště, ale od prvního patra nahoru, kam neni z haly vidět už jenom takový ehmm no prostě dřevěný nicmoc zábradlí, v přízemí krásný koberce, patra nad špinavý starý...fungoval jeden výtah ale během pobytu stavěli zrovna druhej. Na pokojích docela špína...hlavně v koupelně tam to bylo celkem hnusný..a i běhěm celý dovolený se uklízečky moc nepřetrhly..Když vám přinesly čistý ručníky tak smrděly rybinou, takže jsem si koupila asi za 10 DT (asi 170 Kč) svojí osušku a zvládlo se to.Jídlo bylo bohužel ne v nejlepší časy, třeba snídaně od 6.00 do 9.00 je trochu brzo..Jinak na snídani vždycky párky, míchaná vajíčka, asi čtyři druhy sladkýho pečiva-všechny ale chutnaly stejně :D, potom místní bagety, zelenina, jogurty, a dva druhy salámu a dva druhy sýra...k tomu kafe, čaj, mlíko, a nicmoc citrónovej a tropic džus.K obědu zeleninový saláty,většinou ryba, krůta, hranolky a nějaký těstoviny, 4 druhy dezertů, který se s malejma obměnama opakovaly dokola, a ovoce hlavně žlutý melouny a hrušky, občas švestky, vodový melony a víno. Večeře to samý jako oběd akorát trochu větší výběr.Jinak animátoři v pohodě, přes den beachvolleyball, wateraerobic, a tancování a protahování u bazénu, večer dětská diskotéka, bingo a potom buď karaoke, diskotéka, místní folklor,...Bazén teplej čistej, prostě krásnej! Na ten si nemužu stěžovat. Moře trochu dál přes zahradu ale docela čistý.Akorát bych nedoporučovala jíst na baru u pláže...místní kuchyně totiž nevypadala moc hygienicky a kamarádce se po místních hranolkách neudělalo zrovna nejlíp...A lehátka u moře i u bazénu stojí jenom 1 DT.Jídlo se tam moc koupit nedá..maximálně sušenky a podobně...největší místní sámoška co je poblíž vypadá jako sklad..teda hodně malej sklad, ale kousek od hotelu je luxusní obchoďák s hadrama...Celkově se mi tam nakonec líbilo, ale znova bych tam nejela...Jestli někoho něco zajímá tak odpovim, pomužu...cokoliv tak kdyžtak ICQ:261583383, mail:zuzanecka@centrum.cz





-----------------------------------------------------------------------------
Recenze hotelu  Djerba - Aghir - Prima Life Garden Park
Cestovní kancelář:: CK Exim Tours
Pobyt:: 4.8.2006 - 15.8.2006
Autor: Ali
Email:: ali1@post.cz

-----------------------------------------------------------------------------
Letiště:
Z letiště pojedete autobusem (autobusy) do hotelu. Do kterého autobusu máte nastoupit, Vám sdělí delegát(ka), nenechte se zviklat řidičem, že máte jít do druhého, vnášejí zmatek do organizace.

Hlavní budova:
Animátoři Vás přivítají s hudbou a sklenicí mátového čaje, který je osvěžující. Mnoho lidem ale nechutnal! Mě ano. Klimatizace v hotelu moc "nestíhá", takže z Vás "poleje". Zde jsou 3 bary (hlavní bar - u kterého se tvořili fronty na pití, Visir bar, kde chlazené nápoje mají okolní teplotu a maurský bar, který funguje hlavně večer venku. Zde v prg. AI můžete dostat vodní dýmku, kávu, čaj. Za recepcí, v chodbě pro personál, jsou trezory. Na recepci si můžete za poplatek objednat chladničku, ale protože mají asi jen 3, nebude k dispozici! Do hlavní budovy je vstup v plavkách zakázán, rovněž do jídelen. Protože lidé na Djerbě jsou velmi přívětiví a tolerantní, vyžadovali alespoň triko. Já osobně jsem zaznamenal 4 Čechy, 1 Němce a 1 Poláka, kteří byli upozorněni na nedostatečné oblečení (šli pouze v plavkách). Z tohoto počtu 2 Češi (muž a žena) neakceptovali požadavek a šli v klidu obědvat. Personál dál už nezasahoval.

Ubytování:
Celkem pěkné až na první den, kdy nefungovala klimatizace. Druhý den byla schůzka s delegátkou, která vše vyřídila. Od druhého dne klimatizace fungovala, ale binárně! Tzn., že se dala pouze zapnout nebo vypnout. Regulovat nešla, takže 25 st.C mělo za následek, že asi po 4 dnu jsem 3 dny zaháněl chřipku a ucpané dutiny. Vlastně se dala regulovat, balkonem. Uklizečkám se běžně nechává 3-5 dinárů týdně na posteli nebo v koupelně.

Strava:
2 jídelny jsou v hlavní budově + zahradní jídelna venku. Jídlo se dalo vybírat ...  kdosi tu psal, že strava je jednotvárná ... pokud si někdo každý den nacpal na talíř všechny druhy jídla, pak byla jednotvárná (byl jsem svědkem jak si Češi dali na talíř hranolky + těstoviny + rýži, zalili to špenátem, na něj nacpali vepřové maso s omáčkou a jako třešničku si ty prasata dali kuře s omáčkou). Nemluvím o jedné rodině, ale o více rodinách! Jedna paní s vnoučaty (Češi) se tam cpala tak, až se převážila a sletěla ze židle. NEKECÁM! Jiní Češi zase po sobě nechávali neuvěřitelný bordel, a protože byli nenažraní, tak s 3 porcí si sedali k jinému čistému stolu. Nikdo se nechoval víc buransky jak Češi! Styděl jsem se! Asi nejsme normální, ale i s 5 letým děckem jsme se snažili mluvit anglicky aby personál rozuměl ačkoli znají pár českých vět. Samozřejmě, že kdo jiný z národů, hádejte, mluvil česky a rozčiloval se, že jim personál nerozumí? Co se týká ovoce, toho doopravdy mnoho nebylo a když donesli, tak ikdyž je to kvůli hygieně a možnosti nalákání hmyzu do pokojů zakázané, odnášeli si ho klienti na pokoje.

Areál:
Pěkný rozlehlý s bazény a tobogánem, při cestě na snídani je dobré hodit ručník na lehátko, později nemáte šanci! Areál byl vždy uklizen. Po areálu hlavně kolem ubytovacích budov chodí obchůzky security (vstřícní milí usměvaví lidé) - když objevili zatoulaného chameleóna, ukazovali ho zájemcům o focení. U bazénu poblíž hlavní budovy je stánek s pitím a na druhé straně u ubytovacích budov je bar. Co jsem ještě jinde neviděl je, že Vás nikdo nevyžene z bazénu ani o půlnoci. Přesto ráno bylo vše uklizené! Poznal jsem to hlavně podle toho, že druhý den bylo hovno z brouzdaliště, které tam vysrala jedna německá holčička za asistence rodičů, pryč.

Animační programy:
Kdo má zájem, zábavu a sport si najde! Animátoři svolávali k fotbalu, vodnímu pólu, aerobiku v bazénu i venku, lukostřelbě ... Zároveň se v bazénech věnovali i dětem.

Pláž:
Jedno středně velké mínus: bez toalet; bez sprch, AI bar je zásobován teplým nealkem dopoledne oslem s povozem; na lehátka po snídani zapomeňte; chaluhy a rozvířený písek (pláže jsou ale od chaluh vyčištěné).

Celkový dojem:
SUPER, ale bez turistů dobytků a buranů. Dětem se bude moc líbit! Obyvatelé skvělí. Taxi velmi levné. Při nákupech SMLOUVAT, jinak urazíte!





-----------------------------------------------------------------------------
Recenze hotelu  Hammamet-hotel Omar Khayam
Cestovní kancelář:: Eximtours
Pobyt:: 8-22.9.2006
Autor: kronzila
Email:: kronzila@seznam.cz

-----------------------------------------------------------------------------

Prožila jsem v tomto hotelu jednu z nejkrásnějších dovolených.Musim se přiznat ,že při příjezdu jsem byla trochu zakřiknutá,ale druhý den jsme se začaly s kamarádkama rozkoukávat a zvykat si. Hrozně nás překvapilo,když druhý den k nám na pláži přišla česká animátorka a zajímala se jak se nám líbí a odpovídala na naše otázky.Bohužel delegáta jsme viděly pouze při příjezdu a tato slečna Veronika udělala 90% práce za delegáta.Během dne se opravdu nenudíte je plno soutěží a sportovních aktivit u bazenu jako,aerobic,vodní gymnastika,tanec,šipky,soutěže o aperitiv,i soutěž "otázky" které byly ve  jazycích.Večer byly zase pořádány kabarety(kde šéfanimátor Toto skvěle napodoboval helenu vondráčkovou nebo karla gotta)ale i další programy,karaoke atd.Prostě jsme se nenudily.Když jsme chtěly vyrazily jsme si "do vsi" jak jsme tomu říkaly když jsme šly ven obhlídnout obchůdky.Lidi tam nebyly vlezlý jak to někde bývá,ale byly milý a usměvavý.Jídlo bylo dostačující,nápoje byly k večeři zdarma.Pokud jsme dostaly hlad kolem poledne byla u bazenu restaurace kde jsme si daly bud pizzu nebo hranolky.Dovolenou jsme si moc užily,tamní lidé nám až moc přirostly k srdci a při loučení jsme si pobrečely.A PROTO jedeme příští rok znovu a tímto zveme Vás kteří si chtějí užít krásnou dovču.





-----------------------------------------------------------------------------
Recenze hotelu Tunis-Djerba Prima Life Garden Park***
Cestovní kancelář:: Nouvelair
Pobyt:: 7.4-28.4.2006
Autor: Martina
Email:: j.valentyna@seznam.cz
-----------------------------------------------------------------------------

Ahojky lidičky.Chci vám všem říct ,že tehle hotel je nejlepší hotel , který znám a to že cestuju od 15let 5xročně. ejlepší na hotelu jsou aimátoři baví vás v průběhu celé dovolené. Tento zájezd jsem dostala k narozeninám a užila sem to tam jak se patří.Jestli ejste aroční a jídlo (po večerních discotekách do rána do 4 toho moc nneejíte)tak vám strava bude vyhovovat. Pláž je sice přez místí komunikaci , ale přes den přes ní přejede 5 aut a 6 motorek.:-)Jestli mohu doporučit tak do hotelu jediě s Al inclusive , protože pití je tam drahé. Bary:bar na pláži , Bar Visir , Maurská kavárna , Bar na discotéce, bar u bazénu , bar v jídelně , a samozřejmě bar pro den.Strava velmi pestrá.Je sice fakt , že ovoce byli pouze pomeranče , mandarinky , jablka afíky.Ale když člověk umí mluvit tak se domluví s aimátory ty totiž každý den mohou pro sebe zažádat jahody , banány , broskve a jiné dlší ovoce.Ale je fakt že to nemohou rozdat celému hotelu(měla sem štěstí já to ovoce dostávala).Pokoje velmi pěkně sladěné. To je asi vše ale ejlepší na hotelu animátoři a snimi nezapomenutelné noci:-)




-----------------------------------------------------------------------------
Recenze hotelu : Djerba
Cestovní kancelář:: Travel,Fischer
Pobyt:: Květen
Autor: Verča
Email:: vebenesova

-----------------------------------------------------------------------------
Vážení cestovatelé.Za měsíc letím,již potřetí na Djerbu.Krásné místo,velice slušní lidé,dobré jídlo,hodně ovoce,zákusků . .Mám zkušenost s hotelem ZAHRA DAR,JASMINA.Využívám zásadně bungalovy-větší klid a soukromí,když chci.Moře je od května teplé i pro děti-tunisani děti milují!! Je kam chodit na túry po okolí-laguna,maják. Na nákupech pozor,smlouvání je zárukou dobré koupě. Oni to milují.! Vodu kupuji po příjezdu balenou,jinou nepiji a nemám problémy. Malá mince na polštáři každé ráno je zárukou příjemného pobytu,věřte.Mám s sebou cca eura za 2000 na osobu,vždy to stačilo.Doporučuji výlet lodí na ostrov plamenáků,vhodné  pro děti.Opalovací krém ihned po příjezdu a používám hodně-i levnějšího-pletového mléka.Znám i jiná místa na Djerbě,pište,můžu poradit.Djerba je krásná,ale přeje připraveným.







-----------------------------------------------------------------------------
Recenze hotelu Sousse- Marhaba Beach
Cestovní kancelář:: Jihospol
Pobyt:: 2.6.- 16.6.
Autor: Brusnická
Email:: Brusnická@seznam.cz

-----------------------------------------------------------------------------
V Tunisku jsme byli 2x, v roce 1998 a 2003. Jednou v Sousse, hotel Marhaba Beach.Podruhé v Nabuelu, hotel Le Piramides. Obojí bylo pěkné,ale Marhaba byla lepší po všech stránkách. Výborné jídlo, pěkný hotel u pláže. Vše bez problémů. Takže letos zkusíme Hammamet.
Doporučuji Tunisko všem.





-----------------------------------------------------------------------------
Recenze hotelu Monastir - Hotel Skanes Club Garden
Cestovní kancelář:: Blue Style
Pobyt:: 24.6.- 6.7.2005
Autor: Markéta
Email::

-----------------------------------------------------------------------------
V Tunisku jsem byla s dcerou poprvé. Byla to nejskvělejší dovolená, kterou jsme zažily. Ubytování v bungalovech na velmi dobré úrovni, každý den úklid. Jídlo all-inclusive i animační programy super. Kdo se umí bavit, bavil se každý den a nikdy se nemohl nudit. Čtrnáctiletá dcera se vytančila na tamní diskotéce na rok dopředu a když jsme odlétaly, tak brečela, že nechce domů. Pokud některá z CK tento hotel nabízí, s klidným srdcem doporučuji.







-----------------------------------------------------------------------------
Recenze hotelu Djerba-Prima Life Garden Park
Cestovní kancelář:: Exim Tours
Pobyt:: 19.10-21.10.2005
Autor: Štěpulka
Email:: FrnkovaV@seznam.cz
-----------------------------------------------------------------------------

Musím říct,že tento pobyt byl opravdu nad mé očekávání.Tento hotel je opravdu vynikající.Je zde moc milý personál.Jen Vám chci doporučit, aby jste si dávali ozor na fotografa, který zde fotí převážně mladé dívky a poněkud za odměnu chce polibek.I v tomto období bylo krásné teplo-až 30stupňů. Opravdu skvělé.Dalo se tam dobře koupat a byly dobré vlny. Mušle tam jsou také.Jen by bylo třeba dát nové lehátka a nenechávat popraskané. Opalovat se v této době dá až do  šesti hodin. Doporučuji, aby jste se od 12-13 shovali někam do pokoje, protože bývají opravdové horka a snadno se spálíte.Jídlo si neberte do pokoje, neboť by vás otravovaly kočky.Také nechoťte hned po otevření na večeři,snídani a oběd. Bývá totiž velice plno a dlouho by jste čekali na příbory a moc se mačkali.Jinak jídlo je dobré,několik druhů mas, salátů, akorát ovoce není dost.Jak půjdete do města spíše se zahalte, nechoďte jen v kraťasích a tričku na ramínka.Místní muži jsou dosti drzí a budou Vám svádět manželku před Vašíma očima tak se na nikoho nedívejte moc dlouho, bude si myslet, že po něm vyjíždíte. Jinak je tam opravdu skvšle, klidně s sebou vemte své děti, protože je tam hojnost programů pro malé děcka.









-----------------------------------------------------------------------------
Recenze hotelu Monastir- Saadia
Cestovní kancelář:: Blue Style
Pobyt:: přelom června a července 2005
Autor: Miška
Email:: Saglenovamichaela@seznam.cz
-----------------------------------------------------------------------------

Naše dovolená v Tunisku byla opravdu krásná, byli jsme s přítelem spokojeni úplně se vším.Zaměstnanci hotelu byli moc milí a přátelští, pokoje i ostatní areál hotelu byl čistý a udržovaný, jídlo vynikající, bohatá nabídka. Moc se mi líbily každovečerní animátorská vystoupení, kterých se účastnili i hosté. Na tuto dovolenou nemohu zapomenout, bylo to nádherné a v létě se chystáme opět do  Saadie. Jeďte také, nebudete litovat, za ty peníze to opravdu stojí.





-----------------------------------------------------------------------------
Recenze hotelu monastire- sousse garden beach
Cestovní kancelář:: best reisen
Pobyt:: 7.6.2005-21.06.2005
Autor: helwlet
Email:: monika.hewlet@seznam.cz

-----------------------------------------------------------------------------
V červnu jsem se vydala do Tunisu a můžu tuto zemi vřele doporučit každému.Musíte mít sice trochu dobrodružnou povahu kvůli špatné domluvě.Neumějí totiž moc anglicky.Základem je pro ně fránina což nebylo moje kafe!!Naštěstí jsem se vždy domluvila a co jsem potřebovala vždy sehnala nebo našla.Tunis je překrásná avšak velmi chudá země.Jak to bude jen možné velmi ráda se tam Vrátím.









-----------------------------------------------------------------------------
Recenze hotelu Djerba-Zarzis,hotel Iberostar zephir
Cestovní kancelář:: Firo tour
Pobyt:: 27,8.-10.9.2005
Autor: Charm
Email:: Chamilka@centrum.cz

-----------------------------------------------------------------------------

Minulý rok se počasí v létě moc nevytáhlo,stále jsme o prázdninách čekali na krásné počasí,ale nedočkali jsme se,tak jsme si koncem prázdnin se synem řekli,že na nic čekat nebudeme a někam za teplem odletíme.vydali jsme se do cestovky a čekali na nějaký zajímavý last moment.bylo nám to celkem jedno kam to bude,hlavně když tam bude teplo a slunce.A tak jsme letěli do Tunisu.V Tunisu jsme ještě nebyli a tak jsme vůbec netušili co nás čeká.Z Prahy jsme odlétali před půlnocí,na Djerbu jsme dorazili asi ve 2h. ráno,takže do hotelu jsme přijeli asi kolem čtvrté ranní.Hotel nás příjemně překvapil a hned jak jsme dorazili tak si nás onáramkovali.Personál velice milý a ochotný.Ubytovali jsme se a ač příšerně unavení a ospalí jsme se vydali na malou exkursi po areálu a hlavně najít moře.Byla ještě noc a my neznalí terénu,ani rozlehlosti hotelu jsme docela bloudili,ale za chvíli jsme byli u moře a mohli se s ním přivítat.Je to takový náš malý rituál.Pak jsme si šli na chvíli odpočinout a čekali jsme na snídani,protože už jsme měli obrovský hlad.To co na nás v restauraci čekalo předčilo všechna naše očekávání.Nedá se tan první dojem ani popsat,protože to prostě nemělo chybu.Na výběr asi te 30 druhů pečiva ,sladké slané ,bílé tmavé. pak saláty párky,vejce salámy,šunka a to ještě kuchaři připravovali amolety a vejce na různé způsoby.Nechyběli samozřejmě ani různé lupínky a jogurty.Po snídani jsme se už moc těšili až se porozhlédneme po hotelu,abychom věděli kde vlastně jsme.Hotel je poměrně rozlehlý ve veliké palmové zahradě a vévodí mu obrovský nádherný bazén.Okolo bazénu do půlkruhu jsou ubytovací bloky postavené v tuniském stylu.Hotel je přímo u moře se svou soukromou pláží a plážovým barem,který byl naprosto dokonalý a dostali jste v něm úplně všechno.No a konečně pláž,čistá upravená a dokonalá,což ale nemělo dlouhého trvání -bohužel.Po vykoupání v moři už byl pomalu čas k obědu a opět nás v restauraci čekalo velké překvapení.Jídlo bylo opět naprosto dokonalé a vynikajicí.Navrch spousta dortů,zákusků a zmrzliny.připadala jsem si jako v pohádce,protože jsem si něco takového ani nedokázala představit.mezi hlavními jídly se podávalo občerstvení jako pizza a hranoly u plážového baru.báli jsme se,že si povezeme domů pěkných pár kil navíc,ale nějaký zázrakem se tak nestalo ,asi jsme to vypotili.Asi na tři dny se nám trochu zkazilo počasí,dokonce pršelo a od té doby už moře nebylo tak čisté a na pláži bylo spousta černých chaluh, na kraji moře také,takže se nedalo vůbec koupat.museli jsme chodit kousek dál,kde to nebylo tak hrozné.Bohužel pláž prostě nikdo neuklidil,takže skoro až do konce pobytu to nebylo nic moc.Ale bazén byl fajn a bylo tam stále rušno a animátoři se snažili aby nás zabavili.Což se jim s námi zkraje moc nedařilo,ale pak už jsme se s německými a belgickými přáteli zapojili.jenom syn se treochu nudil,protože o teenagery se tam nikdo nestararal,jen o malé děti.Což tam synovi trochu chybělo,protože zábava s dospělými a ještě s cizinci přeci jen není to pravé.Během pobytu jsme se vypravovali na různé průzkumné akce,ale v tom horku to bylo někdy dost náročné.Rádi jsme chodili na trhy a smlouvali s domorodci.to mě opravdu moc bavilo.Já těšila velkému zájmu místních mužů a stím tam musí počítat každá žena.Byli velice milí a tolik lichotek jsem si nevyslechla ani za celý rok doma.Pomalu se blížil den odjezdu a nám se vůbec nechtělo domů.Prožili jsme tam nádherné dny i noci a všem náročnějším lidem tento hotel mohu doporučit.







-----------------------------------------------------------------------------

Recenze hotelu Djerba hotel Vincci Resort
Cestovní kancelář:: Fischer
Pobyt:: zaří
Autor: petra

-----------------------------------------------------------------------------
Dovolená v tomto hotelu byla úžasná,úplná špička. Jídlo bylo výborné. Byl to první hotel, který mě takhle nadchnul, skvělý prostředí, nádherná zahrada a bazén. Personál byl milý, po týdnu už nás všechni znali. Byli jsme tam s rodinou týden a je to málo, určitě se tam jednou ještě podíváme, ale na víc dní. Jediné co mi tam vadilo, že o dceru byl veliký zájem, takže jsme museli opravdu co hlídat, nikam jsme jí nepouštěli, protože u ní bylo v obležení hned několik místních kluků:), ale jinak náádhera, doporučuji!







-----------------------------------------------------------------------------
Recenze hotelu naebul-hotel naebul beach
Cestovní kancelář:: exim tours
Pobyt:: cervenec-srpen
Autor: Fergie
Email:: fergie.k@seznam.cz

-----------------------------------------------------------------------------
Hotel naebul beach je super.hotel ma velmi prijemny personal a vecer jsou tam velmi zabavne porady pres den aerobik a ruzne soutaze pro deti i dospele.vecer jsou od 20hod. detske diskoteky a pak program pro dospele.urcite se tam jeste nekdy podivam.vsem doporucuji je to super






-----------------------------------------------------------------------------
Recenze hotelu Djerba hotel Telemague
Cestovní kancelář:: SunnyDays
Pobyt:: 28.2 do 7.3
Autor: Kellis

-----------------------------------------------------------------------------

je to tam super všem lidiškám co na to maj at tam jedou maj tam velké trhy které stojí za to .seznamili jsme se tam i se skvelíma klukama Wisemem Brejkem moc hodní kluci tak se těším až tam pojedu zase skvělí anymátoři čisté moře tak neváhejte a jette








-----------------------------------------------------------------------------
Recenze hotelu DJERBA
Cestovní kancelář:: SUNYDAYS
Pobyt:: 13.11.-20.11.2004
Autor: Leonečka
-----------------------------------------------------------------------------
Jedním slovem, nádhera.Hotel super,jídlo fantazie, domorodci milý a vlídný. Moře jako křišťál. Uchvátily mě místní trhy, kde se samozřejmě smlouvá. V jednom obchůdku mě prodejce oblékl do místního kroje a poté při hudbě se mnou začal tancovat, ale měl velký respekt z mého muže, který se tím také bavil. Pro milovníky exotiky nádherná dovolená.




-----------------------------------------------------------------------------
Recenze hotelu: PRIMA LIFE GARDEN PARK
Cestovní kancelář:: Eximtours
Pobyt:: 1.10.2005´- 8.10.2005
Autor: Dana

-----------------------------------------------------------------------------
Moc se nám zde líbilo. S manželem jsme měli s sebou obě vnoučata, ještě dnes jsou nadšené a my také. Jezdili jsme na výlety, které byly výborně organizované a máme z nich spostu zážitků. Byli jsme spokojeni s ubytováním, se stravou ( velké množství jídla), s animačními programy i s koupáním v bazénech. Do Tuniska stojí za to jet ještě jednou.




-----------------------------------------------------------------------------
Recenze hotelu Tabarka
Cestovní kancelář:: Blue Style
Pobyt:: 8. - 19.7.2005
Autor: Janik

-----------------------------------------------------------------------------
Pokud chce někdo zamířit na klidnou, pohodovou dovolenou, která prostě nemá chybu mile ráda doporučím Tabarku hotel Dar Ismail*****. Za pobyt a polopenzí na cca 11 dní zaplatíte okolo 15 000,- na osobu a stojí to opravdu za to!!!!! Vhotelu se o Vás starají jako o poklad, celý den v areálu hotelu i na pláži probíhají různé hry a akce pro děti i dospělé (vodní aerobic, petang, šipky, střílení lukem, voleyball, zápasy ve vodě atd.) Jídlo je na velmi vysoké úrovni ve formě švédských stolů, které (podotýkám ne ve všech hotelech) jsou stále plné jídel z evropské i orientální kuchyně s velkým výběrem zákusků, ovoce, zeleniny a zmrzliny. Pokud máte potřebu najíst se v poledne u bazénu je venkovní restaurace s vlastní kuchyní takže není vůbec žádný problém sehnat něco k obědu. Za tento hotel se mohu zaručit, že je opravdu kvalitní, jelikož tuto zkušenost jsem nezažila jen jednou, ale od naší první dovolené v tomto
hotelu jsme se rozhodly jej navštěvovat 2 x do roka a letos jsme tam byli ž po osmé! Rozhodně měnit nebudeme!!! Upřímně máme pocit jako když jedeme domů jen do jiné země. :o)







-----------------------------------------------------------------------------
Recenze hotelu Sousse-Scheherazade
Cestovní kancelář:: BEST REISEN
Pobyt:: 26.7.-2.8.2005
Autor: Tereza- čočinka

-----------------------------------------------------------------------------
Dovolená v Tunisu byla mojí nejhezčí dovolenou v živote je to tam nádherné je pravda že ne moc bazevné ale prostě nádhera ty chlapy každý den večerní program , večerní procházky městem prostě nádhera . Vůbec s emi nechtělo domů . Moc mi Tinis chybí a taky pár lidí tam ocať. Nikdy na tuto dovolenou nezapomenu a všem doporučuji!!!




-----------------------------------------------------------------------------
Recenze hotelu  Hammamet
Cestovní kancelář:: Azur raizen
Pobyt:: 6.9.05-16.9.05
Autor: Ruda

-----------------------------------------------------------------------------
Byli jsme v Hotelu Hammamet Garden****Super,Super,Super,Super. Tunis je pro lidi co nečekají večerni korzo okolo kavákena discoték,to na ulici není,ale v hotelu je zábavy dost.přes den od 10,00animační programy s all inklusiv jídlo a pití 24 hod denně pivo,3druhy vína,místní kořalky(ujdou)Coca Cola,Fanta,Sprait a balená voda co si člověk přeje.K jídlu mimo snídani,oběd a večeři piza,hranolky,bagety,zmrzlin,káva,ovoce...  Rád poskytnu více informací rsvec@seznam.cz




-----------------------------------------------------------------------------
Recenze hotelu Hammamet Imperial Park hotel
Cestovní kancelář:: Best Reisen
Pobyt:: 23.8-30.8.
Autor: Nadia

-----------------------------------------------------------------------------
Velky novy cisty hotel **** s krasnym velkym bazenem a hotelovou plazi. Cista plaz i more,jen obcas trava.Zamestnanci hotelu uzasne mili,pohotovi,domluvili jsme se francouzsky i anglicky. Hotel je nepretrzite hlidan .Klientela prevazne ruska.Pokoje velke s klimatizaci,lednickou,TV-sat.,velkou koupelnou a balkonem.kazdodenni programy animatoru,vetsinou studentu,kteri si privydelavaji v hotelech a jsou vyborni i s praci s detmi.Jidlo dobre v obrovskem vyberu.Cas muzete stravit v klidu pokoje,pokud nemate okna na bazen nebo vyuzit nabizenych sport.aktivit a nebudete se nudit.Doporucuji,nemeli jsme jedinou vytku ani k hoteli ani k cestovce.
 




-----------------------------------------------------------------------------
Recenze hotelu Monastir Abou Nawas Sunrise
Cestovní kancelář:: Azur Rizen
Pobyt:: 16.8. - 26.8.2005
Autor: Gábina
-----------------------------------------------------------------------------

Ahoj. Už jsem nacestovala mnoho kilometrů a tuto dovolenou si nemůžu vynachváli.Měli jsme báječnou dovolenou. Tento hotel je postaven fourmou patrových bungalovů. Zaměstnanci ať už to byli uklízeči, zahradníci, kuchaři, barmani, číšníci, animátoři ad. se k nám chovali vždy mile. Po celou dobu našeho pobytu jsem nezaznamenala zádnou krádež. Pokoje byly každý den uklízeny. Klimatizace se jednou porouchala, během 10 minut ji přišel opravář opravit. Bakšišné nevyžadoval, ale četli jsme mu to z obličeje. Koupelna čistá, teplá voda po celý den. Bazén k dispozici také po celý den. Lehátka zdarma. Stava rozmanitá, od kyselého, slaného až po sladké. Každý den 3 - 5 druhů ovoce, hlavně melouny. Číšníci ochotně odnášeli edojezené jídlo. Běhěm dne nás animátoři úžasně bavili. Nabízeli nám několik druhů sportovního vyžití (voleybal, fotbal, minigolf, lukostřelba, tenis, vodní pólo, aqua strečing, aerobic, hodiny tance...)zdarma. Večerní program byl zahájen s dětmi tancem a končil amfiteátním představením pro dospělé, které trvalo do 23:30. All inclusive končí ve 23 hodin. Jediné co není dokonalé jsou pláže. Každý hotel má svou část pláže a o tu se stará. U pobřeží byl malý bar s nápoji a lehkým občerstvením v ceně all inclusive, jinak za poplatek.Lehátka byly zdrama a bylo jich tam dostatek. Ke dvoum lehátkům jeden deštník. Víc už mě toho nenapadá. Jestli se rozhodnete pro odpočinek a zábavu . Zaručuji, že tam se nudit nestihnete.







-----------------------------------------------------------------------------
Recenze hotelu Sousse - Komplex Salem ***
Cestovní kancelář:: Ulysses  Praha
Pobyt:: 15.7. - 22.7.2005
Autor: Dyno

-----------------------------------------------------------------------------
S pobytem v tomto hotelovém komplexu jsme byli velmi spokojeni. Všude čisto, přístup k pláži byl asi cca 5 min přes překrásnou zahradu plnou ibišků, palem a kaktusů. Zahrada je krásná a rozlehlá. Bazén je poněkud menší, ale pokud jedete k moři, tak ho stejně moc nevyužijete, protože moře je čisté, není moc slané a příjemně teplé. Lehátka i  slunečníky zadarmo. Jídlo bylo úplně na 1, žádné mořské příšery, normální strava formou švédských stolů a asi tak 4 x za týden byla dokonce servírovaná strava - možnost výběru asi z 5 jídel a když jste si nevybrali, tak jste si mohli klidně vzít ze švédských stolů, nebo i obojí. Žádné nepříjemné střevní problémy nás nepotkali, jak někteří píší. Do centra Sousse jsme šli pěšky asi hodinu a do Port el Kantaui jsme jeli  taxíkem za 5 dinárů, na  který narazíte všude. Výlet jsme si přikoupili do Karthága a Sidi bu Said, obojí nádhera. Vřele vše doporučuji i cestovní kancelář byla skvělá.







-----------------------------------------------------------------------------

Recenze hotelu Tunisko-Bizerta-Hotel Corniche
Cestovní kancelář:: AzurRaizen
Pobyt:: 9.8-16.8. 2005
Autor: Koubi

-----------------------------------------------------------------------------
Hotel CORNICHE je to tříhvězdičkový hotel a je vzdálen 4km od města Bizerta,je to na severu Tuniska.hotel je spis  pro lidičky, kteři nevyhledavaji velky luxus.u hotelu je bazen menši bazenek pro deti, a plaž je u hotelu.Strava je formou bufetu, vari celkem dobre a skoro porad stejně bez velkých obměn, ale na výběr je toho dostatek.Přes den je v hotelu pro hosty vytvořen program, který je pro dospělé  i děti, od rana je tu cvičení pro ženy, dále vodní aerobik, vodní polo, různé soutěže pro děti i dospělé, aerobik, tancovaní s hudbou,  plážový fotbal,...soutěze , cvičení není poviné zaleží na každem jak svuj cas zde vyuzije a le urcite je to dobre spetreni a vecer jsou jeste diskoteky pro deti,ktere jsou pripravovany animatory, je spis takove zabavné vystoupení děti pro rodice a ostatní.




-----------------------------------------------------------------------------

Recenze hotelu Zarzis
Cestovní kancelář : Firotour
Pobyt : 2.7.2005 - 16.7.2005
Autor : Jirka
-----------------------------------------------------------------------------

Překrásné. V porovnání s destinacemi okolo Hammametu je tu mrtvo, ale to vše nahradí prvotřídní hotely a služby v nich. Samozřejmě se vyplatí nelitovat peněz a připlatit si hvězdičky. Já byl v hotelu Vincci Eden Star a řeknu Vám super, super. Krásný hotel, pláž i služby poskytované hotelem. Ale v okolí zatím nic není. Hotely jsou poměrně mladšího datumu vzniku a okolí zatím nestihli obsadit prro ně typičtí obchodníci. Docela mi chybělo smlouvání.Závěrem bych každému doporučil, aby navštívil Zarzis - městečko, které leží nejjižněji z dostupných Tuniských letovisek.









-----------------------------------------------------------------------------

Recenze hotelu Nabeul  El ons**+
Cestovní kancelář : Azur Reizen
Pobyt : leto 2003
Autor : Majkl
-----------------------------------------------------------------------------

Je to menší hotýlek vzdálený asi 200m od pláže, kde je vyhrazený prostor pro tento hotel, a lhídá ho tam domorodec a vyhání ostatní černochy a lidi co tam nepatří.Jde se projít po pláži a koupat se v **** hotelu a nikdo si toho nevšimne :-).Jídlo bylo celkem ucházející, ráno vajíčka,krosanty, a marmelády(dobrá je fíková-skoro jako jahodová).Večer nějaký gyros,kuřata,brambory,rýže na 10 způsobů.A taky dost zeleniny, u které si nejsem jistý v ajké vodě byla omytá,ale já jsem žádné porblémy neměl ;-).Je tam samozřejmě i bazén.A každý večer animační program,který ale ruší když chcete jít brzo spát :-).Každé ráno máte pěkně ustláno a pěkně poskládané pyžamo.Hotel je menší,ale pro nenáročnou rodinu s dětmi úpně postačující.







-----------------------------------------------------------------------------
Recenze hotelu Souse, Hotel Marhaba - Marhaba Club ***
Cestovní kancelář : Exim Tours
Pobyt : 8.7.2005 - 22.7.2005
Autor : Luckyn
-----------------------------------------------------------------------------
 
Dovolená v Tunisku to byla první a určitě ne poslední. Ubytování bylo v Hotelu Marhaba - Marhaba Club, který je 3 hvězdičkový. Pokud začnu venkovním prostředím, tak je opravdu pěkné a je vidět, že se neustále na vylepšování pracuje každý den. Vše dobře uspořádané, snadno přístupné a nikam to nemáte daleko - ani k bazénům, ani k moři. Všude čisto. K dispozici lehátka, slunečníky, bary, kulečník, golf, posilovna, fitness, krytý bazén, atd ...


Pokoje jsou klimatizované a můžete sami zvolit, jestli bude klimatizace spuštěna, nebo ne. Sprcha, vana, wc, balkón, dvě lůžka, tedy vše, co potřebuje člověk ke klidnému pobytu. Za příplatek je možné mít na pokoji i Tv a ledničku.

Když vyjdete z hotelu, tak k obchodům je to kousek. Většina obchodů je především pro cizince, tedy pro nás turisty ... takže uvidíte spoustu kýčovitých suvenýrů, ale mezi nimi i občas něco pěkného a originálního. Místí ceny jsou přijatelné, nic extra drahého. Pokud budete nakupovat pití, nebo něco k jídlu, nezapomeňte si na to vzít batoh, recepční neradi vidí, když nosíte pití a jídlo koupené někde mimo hotel.


Především budete asi nakupovat pití, cena např. za 2 L minerální vody je v přepočtu na naše cca 10 Kč. Nedoporučoval bych pít vodu z kohoutku, i když je podle nich zdravotně nezávadná, tak přeci jen mají trochu jiné normy ...

Cestování je též příjemné. Doporučuji využívat levných taxíků, který vás za 4 Dináry ( 80 Kč ) odveze např. do přístavu Kentaui vzdáleného 7 km. Celkově se mi dovolená líbila a příští rok se tam znovu podívám a rád. Doporučuji. Případné dotazy pište na tyto stránky do rubriky "dotazy - odpovědi - rady"








 


 



BlueBoard.cz


 

 Úvodní stránka
 Aktuální počasí
 Recenze hotelů
 Diskuze
 Všeobecné informace
 Ceny a poplatky

Poštovní schránky
tradiční český výrobce


ceny již od
300 Kč

Výroba poštovních schránek do paneláků, činžáku a zakázková výroba na přání.

www.postovni-schranky-simon.cz
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





 


 

 


 

 

Správce a autor webu je Lukáš SIMON
 Bez souhlasu je šíření obsahu těchto stránek zakázáno.

  Doporučujeme partnerské weby :
Výroba dopisních schránek
| Autobazary | Výroba loutek | Inzerce | Inzerce zdarma
Bazar
| Dovolená u moře | Dovolená v Egyptě | Dovolená | Truhlářství Fajfr
Nokia a Symbian aplikace
| Stavební stroje ARTE | poštovní schránky nerezové
Hodinový manžel Vladimír
| Stavebniny morávek |

 
 
sitemap | sitemap

Řecko
Chorvatsko

Egypt
E-dovolená
Recenze hotelů
Moje dovolená v Egyptě

optimalizace PageRank.cz
Sponzoruje SuperLink.cz